sâmbătă, 26 iunie 2010

Un gand pentru muzicienii nostri dragi


In lupta cu vantul si cu norii care aduceau mai devreme inserarea, artistii instrumentisti ai Filarmonicii "Paul Constantinescu", impreuna cu invitatul lor, Gabriel Croitoru, sub bagheta dirijorului Radu Postavaru, au reusit sa incalzeasca inimile ploiestenilor iesiti la plimbarea prin urbe, de sambata seara. Si-au luat ramas bun de la admiratorii lor constanti, dar si de la cei care au uitat sau poate ca nici nu au stiut ca in orasul asta se mai petrec si alt fel de evenimente decat concertele VIP-urilor de la radio si tv, pe care copiii le stiu aproape din nascare, avand foarte greu alternativa aflarii si altor nume cu ... "mai mica rezonanta". Pacat ca initiativa de a organiza concerte ale filarmonicii in aer liber nu este una mai sustinuta. Chiar daca multi nu stiu, nu "gusta" inca, in timp, lucrurile s-ar putea schimba. "Pofta vine mancand." Si nu-i pacat sa manance numai seminte si floricele (aici chiar nu exagerez; am avut alaturi niste copii nevinovati pe care parintii nu au apucat sa-i invete ca semintele sunt doar pt. stadion), cand ar putea sa mai serveasca si cate o delicatesa.
Ma gandeam apoi si ca nici scena aceea pe care se destrabaleaza adesea tot felul de fatuci fara voce, nu a fost prea potrivita pentru ei. Sincer, mi-i imaginez cantand pe scarile Palatului Culturii, sau pe aleea cu fantani din parc, sau chiar pe bulevardul cu castani, unde vara se inchidea circulatia sambata si duminica, oricum intr-un alt decor, dar in aer liber.
De aici, la gandul ca peste cativa ani copiii ar fredona si "Polka" alaturi de ... nu stiu ce hit la moda, e doar un pas si jumatate. Poate ca jumatatea a fost in seara asta. Ramane pasul.

La final de stagiune noi le multumim pentru cat ne-au incantat sufletele anul asta si le dorim vacanta cu soare!!!

Niciun comentariu: