luni, 6 aprilie 2009

Alaturi de Andrei si de ai lui





Andrei, colegul Martei, un copil pana mai ieri ca toti copiii, s-a transformat intr-un ghemotoc de suferinta, de durere, de disperare, si asta in doar cateva saptamani. O boala cu o denumire greu de scris, greu de citit - Osteosarcom telangiectatic (ce bine totusi ca s-au inventat termeni d-astia care sa pacaleasca copiii) - i-a intunecat primavara, pe care o dorea plina de nazbatii alaturi de copiii colegi si prieteni. Tot ea l-a purtat mai mult nevrand, decat vrand, prin colturi de jalnica tara romaneasca, prin cabinete medicale prin care doctori de toate felurile isi dadeau cu presupusul, neasumandu-si niciunul nimic. "Duceti-l cat mai repede dincolo de Oradea!", fura cuvintele care reunira intr-o definitie mai mult decat clara "meniul" pus pe tava de ministerul sanatatii din tara nimanui si-a tuturor prapaditilor. "Dar unde?", intrebara doi parinti disperati, care pana mai alaltaieri nu stiau sa-l fi durut vreodata ceva pe cel mic. Liniste... Cine si de unde sa scoata o lista cu clinici de specialitate din strainataturi, o alta lista cu medici de profil, o inca alta cu preturi pentru interventii chirurgicale de tipul ...?! Poate vreun alt parinte greu incercat, caruia copilul nu i-a mai trait ca sa apuce operatia, sau altul fericit ca fiul lui e astazi bine, chiar daca purtand proteza in locul osului eliminat odata cu tumoarea. Da, asa a aparut familia Raitmaer, care a trecut cu doar un an in urma prin aproximativ acelasi calvar. Vlad, fiul lor, e bine acum, iar parintii lui au intins 4 maini deodata parintilor lui Andrei, spre a le oferi tot ce puteau oferi. Necazul e ca niciun caz nu e identic cu un altul si ca Andrei are coastele afectate, nu piciorul si ca nu se stie inca daca acea clinica din Bologna poate sa-l gazduiasca si pe el (se pare ca in cazul lui..., nu prea). Ce face copilul intre timp? Se lupta cu otravurile citostaticelor, se razboieste cu depresiile cauzate de atmosfera de la Fundeni, se da batut inaintea branulelor care nu-i dau voie sa doarma pe burta si ... vrea mai repede acasa, vrea la scoala, vrea sa scape.
Acum un lucru e clar: nu are cum sa scape de unul singur, cum nu au cum sa scape nici de trei singuri. Asa ca, alaturi de mama, tata si puiul lor, pe pamantul acesta devenit mizerabil in loc de stramosesc, venim sa ne adunam unul cate unul intru scapare! Andrei are nevoie de noi toti!
  • Operatie in Germania sau Marea Britanie
  • Cost aproximativ: 80.000 euro
  • Pentru donatii:
  • RO97BTRL03001201A88379XX (RON)
  • RO72BTRL03004201A88379XX (EUR)
  • Beneficiar: Dumitrescu Gilda Ileana
  • Banca Transilvania, Str Malul Rosu Nr. 126 Bl 10F, Ploiesti

Cum sa va multumesc mai bine decat dorindu-va sanatate si sa va pazeasca Dumnezeu!

Un comentariu:

Oana spunea...

http://www.formula-as.ro/2004/629/medicina-naturista-25/din-nou-despre-spanz-si-virtutile-lui-anticancerigene-5288
...Nu stiu ce as putea sa spun mai mult decat ca daca as fi stiut acum 14 ani de planta asta care este de fapt tot o otrava, vezi citostaticele, as fi apelat la ea pt maica-mea.In rest nu pot sa sfatuiesc pe nimeni, pot spune doar ce as fi facut eu. E o decizie grea si delicata.