vineri, 28 mai 2010

Fericirea ... s-a nascut la Universitate


Pana nu demult, la iesirea din pasajul de la Universitate catre Teatrul National, era o reclama la detergent, pe un panou publicitar care "sufla" baloane de sapun. Zile la rand m-am bucurat precum copiii, urmarind dansul baloanelor dincoace de cortina cerului, de cele mai multe ori innorat. Se vedeau mult mai colorate si mai stralucitoare in lumina pala a soarelui ascuns. Putini insa le vazura... Reclama s-a schimbat. Nu stiu cu ce a fost inlocuita. Stiu doar ca baloanele de sapun s-au dus... precum baloanele de sapun... si cu ele si unele bucurii.
Peste strada de locul cu pricina, in parculetul denumit "Coltea", a inceput "Visul unor simfonii de vara". E un eveniment cultural de remarcat. In fiecare seara de sambata si duminica, din mai pana in octombrie (parca) iubitorii de muzica clasica vor fi fericiti in aer liber pret de cateva ore.
Iata cum o bucurie vie, dar pe perioada limitata, ia locul celei pierdute dincolo de drum, printre amintiri. Iata cum vara muzicilor inlocuieste primavara baloanelor de sapun. Si mai iata cum fericirea poate renaste oricand la Universitate... chiar si mai spre Craciun eventual...

Niciun comentariu: