miercuri, 13 aprilie 2011

Ioana Parvulescu - interviu





"Ce a câştigat şi ce a pierdut omul contemporan faţă de omul secolului 19? " - este intrebarea la care doamna Ioana Parvulescu raspunde pe scurt in interviul realizat de TVR.
Cat de mult am pierdut, daca ne raportam la acele vremuri, ne putem raspunde singuri, fiecare in parte dupa propriile simtiri, dupa educatie, dupa aspiratii. Lectura cartilor acestei scriitoare poate fi un important suport, o baza de la care sa porneasca analiza vietii de azi prin comparatie cu vietile semenilor nostri de altadata. Posibil ca "omul modern" prin excelenta sa conteste din "n" puncte de vedere afirmatiile doamnei Parvulescu. Din fericire (sau din pacate) exista inca printre noi destui nostalgici dupa vechile civilizatii, dupa traditii, dupa educatia de odinioara, in randurile carora ma declar public inclusa, cu fruntea sus, dar cu sufletul destul de plin de tristete.
Si, daca mi-e permis: cititi-ti cartile inainte de a va inflacara in comentarii!

Un comentariu:

mediartys spunea...

omul modern habar nu are că există Ioana Pârvulescu, Andrei Pleșu, Djuvara, Paleologu. omul modern nu știe nici măcar că e incult și semidoct. dar e modern. tot atât de modern ca societatea care l-a creat după proprul model de consum fără discernământul a ce și cum consumăm...